fbpx

Om lion bar

starten

Since 1996

det här är vi

Lion Bar är en pub- och restaurangkedja som startat i Stockholm redan under tidigt 1990-tal. Idag är vi ett starkt varumärke som har expanderat kraftigt i Sverige, främst under de senaste åren. Alla våra Lion Barer drivs av oerhört drivna entreprenörer som delar våra filosofier och visioner. Sedan januari 2018 drivs inga restauranger centralt utan alla av våra franchisetagare.

Vår vision

glädje och gemenskap

dröm

Vi själva älskar att spendera vår fritid med familjen och vänner på barer och pubar så för oss är det en självklarhet att försöka hitta den ultimata upplevelsen i en bar. Just därför vi självklart också vill vara folkets bar, där du som kund eller partner känner att detta är som ditt egna vardagsrum eller ”getaway”. Detta hoppas vi speglar våra barer idag.

För oss handlar det främst om upplevelsens helhet i ”folkets bar”. Allt från den enkla goda maten till den iskalla ölen och musiken som spelas. Det handlar Om en högst kvalitativ paus från vardagen medan man avnjuter av en god öl i en skön fåtölj, och bara inväntar det där lugnet i ens sinne som kan upplevas där och då. Eller den fina stund som man upplever i goda vänners lag.

Alla dessa upplevelser och många fler minnen vill vi att du ska känna av och ta med dig efter ett besök på en av våra underbara barer.

Sen vill vi såklart kunna dra vårt strå till stacken för att hjälpa människor i nöd samt värna om vår planet och dess utrotningshotade djur. Detta är vi extremt stolta över och är avgörande för oss i val av vilka leverantörer vi vill jobba med. Bland annat därför vi jobbar mycket med ekologiskt sortiment och teknisk utveckling.

Dessutom är Vårt långsiktiga mål att allt som dricks och äts hos oss ska vara ekologiskt och att svinn ska vara i princip obefintligt.

Vi vill att Det ska alltid finnas en Lion Bar i närheten man kan besöka, och vårt mål är att ha minst en Lion Bar enhet i varje svensk stad närmaste åren.
Samt vårt långsiktiga mål att öppna enheter internationellt exempelvis i Ayianapa, Mallorca, Marbella, Oslo, Kos med flera inom en period på ca 5–7 år.

Affärsidé

Lion Bar ska vara svenska folkets pubkedja där alla har råd med en god bit mat och något trevligt att dricka. Affärsidén är att vara pubvärldens IKEA  där alla är välkomna för en rimlig slant. Vi vill att Lion Bar ska vara folkets andra vardagsrum!

Och vårt motto är just; Happy Hour Every Hour.
Välkommen själv att uppleva oss för en kväll eller två!