fbpx

Bli franchistagare

join us

Du + lionbar = perfect match!

Enkelt

Alla aspekter kring uppstart, drift samt genomförandet av konceptet Lion Bar är färdiga att implementeras och anpassade till att fungera oavsett vart i landet du befinner dig.

Lönsamt

Vårt koncept är bevisat lönsam, har fungerat sedan 1996 och expanderat till många delar av landet. Följer man våra rutiner, mallar och affärskoncept så ökar chansen att hitta lönsamhet i verksamheten.

riktigt kul

Möten med människor och känslan man får av att kunna erbjuda service i form av mat och dryck av hög kvalité till oslagbara priser, ger en obeskrivlig känsla som enbart förunnats våra franchisetagare som tillhör konceptet Lion Bar.

Lion bar academy

Vi, i samarbete med våra leverantörer och partners, både utbildar dig och din personal med aktuell nyttig kunskap i allt som berör verksamheten. Samt kontinuerlig stöd och hjälp från Lion Bar med alla delar som berör konceptet.

storstatsning

Go!

Lion Bar expanderar kraftigt och kommer nu med en rejäl storsatsning. I slutet av 2016 påbörjades vårt arbete att stärka varumärket, skapa samarbetsavtal med landets största leverantörer som arbetar inom restaurangbranschen.

Just nu söker vi söker ny franchisetagare i bland annat Växjö och Kalmar.

Bevisad lönsamhet

Lion Bar har en långsiktig och stabil affärsverksamhet med bevisad lönsamhet. Våra barer är folkets vardagsrum, här ska gästen känna sig hemma. Att känna glädje och gemenskap tillhör Lion Bars kärnvärden, som också bidrar till att våra enheter är idag lönsamma bolag.

Alla delar av konceptet är väl dokumenterade på detaljnivå i form av en Handbok, som våra Franchisetagare får tillgång till via vår digitala internkommunikationsplattform både via webben och via vår egna applikation för mobila enheter.

När du tillhör vår kedja får du dessutom vägledning och hjälp med allt som berör både bolagsfrågor som till daglig drift. Vi som centralt jobbar med varumärket Lion Bar, hjälper dig med allt för en snabb start och säker drift. Du som ansöker om att bli Franchisetagare behöver inte ha tidigare erfarenhet från restaurang verksamhet eller företagande för att starta en egen Lion bar.

Men du måste tycka om att jobba med människor, vara serviceinriktad, ha en positiv inställning, handlingskraftig och vilja lära dig vårt sätt att arbeta på.

Affärskoncept

Lion Bar affärskoncept lägger stor vikt på låga inköpspriser, effektivitet och minimering av svinn och oförutsedda kostnader.

Vi har förhandlat fram låga priser med leverantörer av produkter och tjänster kopplade till verksamheten, och kan därför erbjuda låga priser till våra kunder.

Franchiselagen

Lion Bar följer EUs föreskrifter för franchise, vilket innebär att vi som franchisegivare har informationsskyldighet. Alla detaljer om informationsskyldigheten och EUs föreskrifter finns att läsa i franchiseavtalet.

Franchiseavgiften medför ett engångsbelopp på 150.000 kr. Denna avgift betalas till franchisegivaren i två omgångar: första delen betalas när man signerar Föravtalet. Föravtalet signeras då vi som franchisegivare och du som franchisetagare är överens om projektet processplan. Franchisetagaren äger då rätten till att få öppna en Lion Bar.

Under denna tid, då Föravtal signerats men Franchiseavtalet fortfarande inte signerats, har man som franchisetagare rätt att bryta Föravtalet och inte fortsätta processen. Beroende på hur långt vi har kommit i processen och hur mycket arbete och tid som lagts i projektet, så får man som franchisetagare tillbaka hela eller del av handpenningen.

Resterande belopp betalas i samband med tecknandet av franchiseavtalet.

lönsamhetsmodell

Vi tillgodoser dig som franchisetagare med en kalkyl över verksamheten, baserad på dina specifika förutsättningar för den plats där enheten skall etableras. Kalkylerna är baserade på våra mångåriga branscherfarenheter i samråd med våra leverantörer och deras erfarenhet.

Vår kalkylberäkning vill ge en så ärlig och verklighetsbaserad bild av projektet som möjligt, så att förväntningarna läggs på en bra nivå. Vårt mål som franchisegivare är att projektet ska bli lönsamt och framgångsrikt och att du som franchisetagare ska få förverkliga din dröm att öppna en bar.

Vad ingår i konceptet?

Kortfattat beskrivet så täcker konceptet alla delar som behövs för att öppna och driva en bar, även om man börjar med en tom lokal. Vissa lokala företag kan man behöva anlita, men i det stora hela så finner du som franchisetagare alla nödvändiga delar redan klara.

I vår Handbok finns alla konceptets olika delar förklarade i detalj; allt från vår skyltmanual som bestämmer hur er fasad skall se ut till en komplett grafisk profilmanual som visar hur allt material i marknadsföringssyfte skall se ut. I Handboken finns även alla leverantörer, produkter, rutinlistor, checklistor etc.

Krav åt båda håll

Vad kan du förvänta dig av oss och vilka krav ställer vi på dig?

Alla förväntningar vi kommer att ha på varann finns detaljerat utformat i franchiseavtalet. Kortfattat innebär avtalet att vi som franchisegivare arbetare med Lion Bars varumärke och finns till hands för vägledning och stöd för dig under processens gång.

Däremot är det viktigt att förstå att du som franchisetagare själv ska ansvara för verksamheten, och den ekonomi som krävs för start.

Vi förväntar oss:

  • Att du följer vår processplan.
  • Att du kommer i tid till möten och besvarar kommunikation i form av e-post, sms och samtal.
  • Att du läser de dokument som vi ger dig.

När vi signerat franchiseavtalet förväntar vi oss att du som franchisetagare följer avtalets innehåll fullständigt, samt att du närvarar på den obligatoriska utbildningen som är en förutsättning för att du ska lyckas med verksamheten.

I vår Handbok finns alla konceptets olika delar förklarade i detalj; allt från vår skyltmanual som bestämmer hur er fasad skall se ut till en komplett grafisk profilmanual som visar hur allt material i marknadsföringssyfte skall se ut. I Handboken finns även alla leverantörer, produkter, rutinlistor, checklistor etc.

Daniel Bisse

CMO

Vi själva älskar att spendera vår fritid med familjen och vänner på barer och pubar så för oss är det en självklarhet att försöka hitta den ultimata upplevelsen i en bar.

Abraham Cakir

CFO

Som jag ser det handlar det om en kvalitativ paus från vardagen där man avnjuter en god öl i en skön fåtölj i goda vänners lag.

häng med!

Är du med oss inför ditt livs kanske roligaste resa?

Vi söker just nu franchisetagare som vill växa med Lion bar. Det spelar mindre roll om du idag har en pub / bar / restaurang och vill göra om den till en Lion bar eller om du bara delar drömmen om att öppna en egen bar. Vi hjälper till med allt. Allt du behöver göra är att fylla i intresseanmälan här nedan för att starta processen.

Hur mycket kapital disponerar du som du skulle kunna investera i ditt företag?
Var fick du information om att vi söker franchisetagare
 
Kan du genom bankkontakter eller på annat sätt låna upp kapital utöver din egen insats?