Om Lion Bar AB

Since 1996

Lion Bar är en bar och restaurang som har funnits i Stockholm sedan tidigt 1990-tal. Vi är idag ett starkt varumärke som har expanderat kraftigt de senaste åren, även till andra städer. Lion Bar drivs av oerhört drivna entreprenörer som har arbetat inom restaurangbranschen i flera decennier. Sedan januari 2018 drivs alla våra restauranger av franchisetagare.

Varenda Lion Bar-restaurang är unik, men gemensamt är att vi alltid erbjuder en avslappnad familjär mötesplats. Vi strävar alltid efter att erbjuda enkel & god mat och ett brett utbud av drycker till bästa möjliga pris. Något som kännetecknar Lion Bar är vår strävan att ge våra gäster en skön upplevelse och ge stort utrymme för glädje och humor. Vi försöker alltid upprätthålla goda och långvariga relationer med våra gäster.


Vår vision

Vi vill sprida glädje och värna om miljön.
Vi älskar att spendera vår fritid med familj och vänner på barer och pubar så för oss är det en självklarhet att försöka hitta den ultimata upplevelsen i en bar. Speciellt i vårt fall där vi alltid vill vara folkets bar, där man som kund eller partner känner att detta är deras egna vardagsrum eller ”getaway”. Dessa hoppas vi speglar våra barer idag.
För oss handlar det om upplevelsens helhet i folkets bar. Allt från den enkla men goda maten till den kalla ölen. Om musiken som spelas. Om pausen från vardagen medan man njuter av en god öl i en skön fåtölj, det lugnet i ens sinne som man upplever där och då. Om den fina stund som man upplever i goda vännerslag.
Alla dessa upplevelser vill vi att du ska känna av efter ett besök på en av våra underbara barer.
Sen vill vi såklart kunna dra vårt strå till stacken för att hjälpa människor i nöd samt värna om vår planet och dess utrotningshotade djur. Detta är vi extremt stolta över och är avgörande för oss i val av vilka leverantörer vi vill jobba med. Sen jobbar vi en del kring ekologiskt sortiment.
Vårt långsiktiga mål är att allt som dricks och äts hos oss ska vara ekologiskt.
Det ska alltid finnas en Lion Bar i närheten som man kan besöka, vårt mål är att ha minst en Lion Bar enhet i varje stad i Sverige dem närmaste åren.
Samt att öppna enheter utomlands som tex i Ayianapa, Mallorca och i Kos mm om ca 5–7 år är vår långsiktiga planering och mål.


Affärsidé

Lion Bar ska vara det svenska folkets pubkedja där alla har råd med en god matbit och något att trevligt dricka, där alla är välkomna för en rimlig slant.
Affärsidén är ett pubkoncept med bra priser på mat och dryck, vi vill vara IKEA:s motsvarighet i vår bransch.
Vi vill att Lion Bar ska vara folks andra vardagsrum och där gäller vårt motto på Happy Hour Every Hour.
Våra kunder är alla, då alla är välkomna till oss oavsett kön, religion, samhällsklass, vårt enda krav är att du är över 18 år 😉
Vi har tagit in en ny duktig investerare för att genomföra alla våra idéer och så att vi kan förverkliga vår vision. Tanken med att Lion Bar tagit in en investerare är att fortsätta med våra satsningar på expansionen, där vi kommer att kalkylera allt i minsta detalj så att vår aggressiva expansion inte spricker och utan håller.


Image
Image
Image

God dricka

Oslagbara priser

Underbar mat

Oslagbara priser

Gott umgänge

Härlig atmosfär